Vruchtbaarheidsbewustzijn

Vruchtbaarheidsbewustzijn

Levensfasen

Ondanks alle bevindingen is dit nog steeds de ‘klassieker’: alleen vrouwen met absoluut regelmatige cycli zouden sensiplan® kunnen gebruiken.

Dit klopt niet! Sensiplan kan op elk moment worden gebruikt, op voorwaarde dat de vrouw haar lichaam kent en de eigenaardigheden van de respectievelijke situaties kent. Zij observeert immers de actuele cyclus en de interpreteert vruchtbaarheidstekenen die nu optreden.

Na het stoppen van hormonale anticonceptiva kan het enige tijd duren voordat de cyclus weer is genormaliseerd, omdat de hormoonresten die nog in het lichaam aanwezig zijn, het cervixslijmpatroon en de rijping van de eicel kunnen beïnvloeden. Het voordeel voor vrouwen die Sensiplan gebruiken is het feit dat de vrouwen op de hoogte zijn wanneer de ovulatie weer ‘normaal’ wordt.

In de overgangsjaren, die meestal wordt aangekondigd door een verkorting van de rijpingstijd van de eicel, wordt het cyclusbeeld echt kleurrijk. Een ander voordeel is dat Sensiplan-gebruikers weten hoe vruchtbaar ze zijn en precies kunnen zeggen wanneer ze niet meer zwanger kunnen worden.

Maar Sensiplan is niet alleen een betrouwbare partner in fasen van hormonale veranderingen, ook bij ploegendienst, b.v. in het ziekenhuis of in het hotelbedrijf, om maar twee voorbeelden te noemen, of met frequente tijdsveranderingen zoals stewardessen ervaren, is Sensiplan veilig te gebruiken.

Schuiven naar boven