Vruchtbaarheidsbewustzijn

Vruchtbaarheidsbewustzijn

Wat is Sensiplan?

Sensiplan staat voor de combinatie van intensief vruchtbaarheidsbewustzijn en lichaamswaarneming. Naast de mogelijkheden van gezinsplanning – een zwangerschap vermijden of nastreven – hebben meisjes en vrouwen van alle leeftijden ook toegang tot hun eigen vruchtbaarheid.

Cyclische symptomen zoals veranderingen van de basale lichaamstemperatuur, cervixslijm, baarmoederhals, ovulatiepijn, borstklachten en bloedingspatronen worden waargenomen. Methoderegels voor de bepaling van de vruchtbare periode worden aangeleerd. Ondersteuning wordt geboden door erkende Sensiplan-consulenten en een online adviesdienst.

Hiervoor is niet meer nodig dan: een cycluskaart, thermometer, potlood en gum, het handboek ‘Natuurlijk & zeker’, een beetje geduld en plezier in de zelfobservatie.

Na slechts drie cycli kan elke vrouw meestal de zelfobservatie betrouwbaar implementeren en gebruiken voor haar gezinsplanning. Maar je kunt Sensiplan wel al toepassen vanaf de allereerste observatiecyclus. Dit werkt alleszins het beste met de steun van een Sensiplan-consulent.

Schuiven naar boven